Брой 1721, 03.07.2006 г.
Ремел АД - Елена
БУЛСТАТ: 814191356 
ГОДИШЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ КЪМ 31.12.2005 г.


БАЛАНС
ОТЧЕТ ЗА ПРИХОДИ И РАЗХОДИ
ОТЧЕТ ЗА ПАРИЧНИЯ ПОТОК
ОТЧЕТ ЗА СОБСТВЕНИЯ КАПИТАЛ
ОДИТОРСКИ ДОКЛАД

БАЛАНС към 31.12.2005 г.
в хил. лева


ОТЧЕТ ЗА ПРИХОДИ И РАЗХОДИ към 31.12.2005 г.
в хил. лева



ОТЧЕТ ЗА ПАРИЧНИЯ ПОТОК към 31.12.2005 г.
в хил. лева


ОТЧЕТ ЗА СОБСТВЕНИЯ КАПИТАЛ към 31.12.2005 г.
в хил. лева



Ръководител:  Стефан Буташков
Съставител: Иван Иванов
Одитор: БДО Акеро ООД

ОДИТОРСКИ ДОКЛАД

ДО
АКЦИОНЕРИТЕ
НА РЕМЕЛ АД
ЕЛЕНА


Отговорности на ръководството и одиторите
Ние извършихме одит на Баланса на Ремел АД към 31.12.2005 година, както и на Отчета за приходите и разходите, Отчета за паричния поток и Отчета за собствения капитал за годината, приключваща на 31.12.2005 г. Отговорността за изготвянето на Финансовите отчети се носи от ръководството на дружеството. Нашата отговорност се свежда до това да изразим становище по Финансовите отчети, на базата  на извършения от нас одит.

База за становище
Нашият одит бе проведен в съответствие с Международните одиторски стандарти (МОС), публикувани от Международната федерация на счетоводителите (IFAC). Те изискват да планираме и осъществим одита така, че да получим достатъчна увереност, че във Финансовите отчети няма съществени грешки и пропуски. Одитът включва преглед, чрез спот тестове, на доказателствен материал, подкрепящ сумите, оповестени във Финансовите отчети. Одитът включва също оценка на прилаганите счетоводни принципи и на съществените разчети, направени от ръководството, както и оценка на цялостното представяне на данните във Финансовите отчети. Убедени сме, че одитът, който осъществихме, ни дава достатъчно основание за формиране на становището ни.

Одиторско мнение
Според нас Финансовите отчети дават вярна и честна представа за имущественото и финансово състояние на дружеството към 31.12.2005 година, както и получения финансов резултат, промяната в паричните потоци и измененията в собствения капитал за годината, в съответствие с Националното счетоводно законодателство.

Обръщане на внимание
Без да изразяваме резерви към нашето одиторско мнение, обръщаме внимание на следното:

В групата на материалните запаси са представени материали с по-дълъг период на обръщение в размер на 111 хил. лв. – бележка 6. Ръководството счита, че ще е в състояние да използва материалите в следващия отчетен период.

Активите на Ремел АД по смисъла на Закона за счетоводството се намират изцяло в административните граници на община Елена, която е включена в списъка на общините, ежегодно утвърждаван от Министъра на финансите, в които за предходната година преди текущата година безработицата е 50 на сто по-висока от средната за страната за същия период. Дружеството ползва данъчни преференции по ЗКПО, състоящи се в преотстъпване на 100% от данъка върху печалбата от производствена дейност. Поради тази причина, Ръководството е взело решение да не начисли отсрочени данъци върху преоценъчния резерв от 2003г.


София, 12.04.2006 г.
БДО АКЕРО ООД

Стоянка Апостолова
ДЕС, регистриран одитор